Home Page Image
 

Menu


Dictionnaires

Grammaires

Liens utiles

Notes de cours

Vidéos

Woordvorming

Remédiation

Keep in touch

 

 


[Liens]

 

Kranten.com

Deze site geeft u een overzicht van de Belgische kranten en online Vlaams nieuws.

 

VRT

De site van de publieke omroep.

 

 

Animated Explanations

Een website met geanimeerde filmpjes, interactieve tutorials en instructievideo's, die je gratis kan bekijken.

 

 

Commoncraft

Commoncraft biedt een bibliotheek met handige video's die je kan gebruiken om anderen iets te leren.

 

 

Taalbad

TAALBLAD.BE is een e-zine met dagelijkse actualiteit, geschreven in het Nederlands, maar voor anderstaligen. Het zal de anderstalige lezer helpen om zijn kennis van het Nederlands op te bouwen, te verbeteren of te onderhouden.

 

 

magUZA.be

magUZA is het zorgmagazine van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen dat u informeert over allerlei medische onderwerpen, met ruime aandacht voor de specifieke troeven van het UZA die zich vooral op het vlak van de zwaarste pathologieën en medisch-wetenschappelijk onderzoek situeren.

 

 

Ik heb een vraag 

Zit je met een wetenschappelijke vraag? Dan ben je op deze site aan het goede adres!

 

Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren is een website over de Nederlandse literatuur, taal en cultuurgeschiedenis. De site bevat literaire teksten, secundaire literatuur en aanvullende informatie als biografieën, portretten en hyperlinks, naast een groot aantal studies en primaire bronnen op het brede terrein van de Nederlands(talig)e cultuurgeschiedenis.

 

EUROMETROPOOL

De Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai, opgericht op 28 januari 2008, is een Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking. Ze bestaat uit 147 Franse en Belgische gemeenten en is de allereerste Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking. Met een binationaal en tricultureel grondgebied van 3 550 km2 en meer dan twee miljoen inwoners vormt ze de belangrijkste grensoverschrijdende metropool van Europa.

 

 

VTM

La chaîne privée flamande vous permet de regarder en ligne ses derniers journaux télévisés dans leur totalité ou par reportage. Idéal pour tester et améliorer votre compréhension à l'audition.

herbekijk

 

Wikipedia

On ne présente plus l'encyclopédie gratuite du net disponible ici dans sa version néerlandaise.

 

Flandrica

Flandrica.be is een website met letterschatten uit Vlaamse erfgoedbibliotheken. Je kunt er op een inspirerende en intuïtieve manier kennis maken met een vaak onbekend cultureel erfgoed.

 

Nederlandse Taalunie

Trois pays collaborent au sein de cette Union de la Langue Néerlandaise, les Pays-Bas, la Belgique et le Suriname. Elle a pour but la promotion du néerlandais dont elle fixe les règles d'utilisation.

 

Site de la Nederlandse Taalunie, Taaladvies.net répond à toutes vos questions en matière d'orthographe, de grammaire et de choix de mots.

 

 

Franel

Franel vous invite à découvrir la langue et les coutumes de vos voisins de l'autre côté de la frontière linguistique.

 

 

CeLT

Dit is de virtuele tijdschriftenkiosk van CeLT vzw, vereniging van de Culturele en Literaire Tijdschriften uit Vlaanderen.

 

 

Tradbelvert

De bedoeling van die webstek is een selectie van hulpmiddelen, tips en knepen bijeen te brengen, voornamelijk ten behoeve van de Belgische vertalers.