Home Page Image
 

Menu


Dictionnaires

Grammaires

Liens utiles

Notes de cours

Vidéos

Woordvorming

Remédiation

Keep in touch

 

 


[Woordenboeken]


Het Vlaams Woordenboek

Op deze web site kunt ge beschrijvingen van Vlaamse woorden, termen en uitspraken vinden, toevoegen en bewerken. Deze woorden zijn goed ingeburgerd in Vlaanderen, maar worden niet als Nederlandse standaardtaal aanvaard.

Vertalen.nu

Vertaal woorden en zinnen, vervoeg werkwoorden, werk aan je woordenschat en grammatica, stel een persoonlijk woordenboek samen. Alles kan met Vertalen.nu.

Spelling.nu

Typ of plak uw tekst in het onderstaande veld, selecteer de taal van uw tekst en klik op Controleer spelling om uw tekst te controleren. Zo eenvoudig is het!

 

MWB

Eenvoudig en doeltreffend!

 

Uitsprekend

De VDAB, Vlaamse Arbeidsbemiddelingsdienst, heeft Uitsprekend ontwikkeld voor anderstaligen die worstelen met de uitspraak van klinkers en tweeklanken in het Nederlands. De app geeft uitleg en stelt oefeningen voor door klanken, woorden en zinnen na te spreken.

 

 

Linguee

Linguee is een uniek vertalingshulpmiddel dat een redactioneel woordenboek combineert met een zoekmachine waarmee u door honderden miljoenen tweetalige teksten kunt zoeken naar woorden en uitdrukkingen.

IATE

IATE is het werktuig van de EU-vertaaldiensten. Vertalers en tolken raadplegen zijn gegevensbank dagelijks. Momenteel bevat IATE ruwweg 8,4 miljoen termen in de 23 officiële talen van de Europese Unie. Te raadplegen om de exacte vertaling van specifieke termen te vinden.

 

 

Woordenlijst

De officiële Woordenlijst van de Nederlandse Taal is geen woordenboek op zichzelf. U vindt er geen vertalingen of verklaringen, maar wel het woordgeslacht van naamwoorden, de overeenkomst van adjectieven, de vervoeging en de hoofdtijden van werkwoorden.

 

 

Betekenis.be

Met een simpele zoekopdracht in het online woordenboek van Betekenis.be zoek je in honderden Nederlandstalige woordenlijsten naar verschillende betekenissen en definities. De database telt duizenden betekenissen van zowel moeilijke woorden, voornamen, afkortingen en veel meer.

 

 

Algemeen Nederlands Woordenboek

Het Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW) is een corpusgebaseerd, digitaal woordenboek van het eigentijdse Nederlands in Nederland en Vlaanderen. Het is een onlinewoordenboek in ontwikkeling en er ligt geen papieren versie aan ten grondslag.

 

Finipedia

Finipedia is de online financieel-economische 'encyclopedie' van De Tijd. U vindt er een heldere uitleg over essentiële financieel-economische termen.

 

 

Van Dale

Van Dale is hét naslagwerk van de Nederlandse taal. U kunt hier de betekenis of vertaling van een woord zoeken.

 

Lexilogos

Lexilogos biedt u toegang tot allerlei taalcombinaties en online woordenboeken.

 

 

Acronyma

U bent de betekenis van BTW vergeten. Uw penvriend tekent met de afkorting MVG. Die website helpt u de betekenis ervan terug te vinden.

 

Synoniemen.net

Synoniemen.net helpt je snel aan het juiste woord. Het biedt naast een online synoniemenwoordenboek ook woordvertalingen.

Gebruik het zoekveld linksboven om een woord in te voeren waarvan je synoniemen zoekt. Gebruik het zoekveld rechtsboven om een woord in te voeren waarvan je een vertaling zoekt.

Voor het beste resultaat gebruik je het enkelvoud of de onvervoegde vorm en bij werkwoorden het hele werkwoord.

 

 

Speciale Woordenboeken

 

Etymologiebank.nl

Dankzij deze website kunnen geïnteresseerde taalliefhebbers de herkomst van Nederlandse woorden opzoeken. Daarnaast is etymologiebank.nl ook bedoeld als onderzoeksinstrument voor etymologen en andere taalkundigen.

 

 

Schatkamer van de Nederlandse Taal

Het INL is het Instituut voor Nederlandse Lexicologie. Het is de plek voor iedereen die iets wil weten over woorden, hun spelling, vorm, betekenis of gebruik door de eeuwen heen.

 

 

Het Vlaams woordenboek

Op deze website kunt ge beschrijvingen van Vlaamse woorden, termen en uitspraken vinden, toevoegen en bewerken. Deze woorden zijn goed ingeburgerd in Vlaanderen, maar worden niet als Nederlandse standaardtaal aanvaard.

 

De Geïntegreerde Taalbank

Dankzij deze woordenboekenapplicatie kunt u de vier grote historische woordenboeken van het Nederlands online raadplegen:

  • Oudnederlands Woordenboek
  • Vroegmiddelnederlands Woordenboek
  • Middelnederlandsch Woordenboek
  • Woordenboek der Nederlandsche Taal